Znamenitosti Zagreba

Tražeći hotel u Zagrebu, posjetitelj neće pogriješiti odluči li se za Palace Hotel Zagreb koji zbog svog smještaja u samom gradskom centru predstavlja idealnu polazišnu točku za istraživanje zagrebačkih znamenitosti i atrakcija.
 • Park Zrinjevac
  Pročelje Palace Hotela Zagreb gleda na Zrinjevac, jedan od najstarijih zagrebačkih parkova. U njemu paviljon izgrađen 1891. godine, kada i palača u kojoj se nalazi Palace Hotel Zagreb, i meteorološki stup postavljen 1884., oživljavaju duh prošlih vremena.
  +
 • Trg bana Jelačića
  Šetnjom kroz Zrinjevac stižemo od Palace Hotela Zagreb do Trga bana Jelačića, glavnog gradskog trga. Nekadašnji prostor podno starogradskih zidina danas čini središte Zagreba okruženo kavanama i trgovinama kojim dominira kip bana Josipa Jelačića.
  +
 • Tržnica Dolac
  Odmah iznad Trga bana Jelačića, na mjestu starih srušenih zidina, prostire se Dolac, najveća i najpoznatija zagrebačka tržnica jednako omiljena među Zagrepčanima koliko i važna za zagrebački turizam.
  +
 • Cvjetni trg
  Nedaleko od Palace Hotela Zagreb, u samom srcu Donjeg grada, skrio se Trg Petra Preradovića poznatiji kao Cvjetni trg
  +
 • Zagrebačka katedrala
  Tek petnaestak minuta šetnje udaljena od Palace Hotela Zagreb uzdiže se Zagrebačka katedrala, najveća hrvatska sakralna građevina i jedna od najvećih znamenitosti u Zagrebu.
  +
 • Botanički vrt
  Palace Hotel Zagreb nalazi se u neposrednoj blizini još jednog parka: botaničkog vrta, zaštićenog spomenika prirode i kulture i jednog od omiljenih zagrebačkih parkova.
  +